Medan to Banda Aceh Part 6 Menu Jagung bakar Day 1
Unik , pelik pun ada kalau di Malaysia jagung yang sudah dibakar disapu dengan mentega dan sedikit garam atau serbuk perasa. Namun di Indonesia saya menemui resepi baru yang agak pelik tapi SEDAP. Jagungnya dibakar dengan mentega dan disapu merata seluruh jagung dengan SOS CILI. Rasanya memang SEDAP,anda boleh cuba resepi ini di rumah. Beruntung juga kami berhenti rehat dan makan jagung resepi unik,sambil menghilangkan lelah dapat juga merasa resepi unik tempatan.
7 comments
jagung tue nampak sedap..terliur pulak..hee
ReplyDeleteoh? sapu cili?? wah 1 hari nak cuba ..hihihi..
ReplyDeleteAssalamualaikum Zmah, haa buleh bayangkan rasa dia... Jagung ni cam roti dan nasi gak, boh apa2 pun jadik!
ReplyDeletepergh..makanan kegemaran.. memang terbaik nih
ReplyDeleteFuhhh...mngancam tgok jagung tu..trgoda imanku...tapi pelik jugak yer..sapu cili..biasanya mntega jer..
ReplyDeleteTuh kayaknya enak banget ni jagung, gimana kalo saya pesan 1. di transfer lewat POS....heheheheeh
ReplyDeletebisa aja...
ReplyDelete